Comandă produse în valoare de peste 100 RON și vei avea transport gratuit în interiorul orașului Brașov!
Rețetă
30 Minute
2/4 Persoane
Piept de pui, muștar, miere, suc de portocală, smântână lichidă, pătrunjel, orez cu bob lung.
Tigaie, răzătoare, cuțit, storcător de citrice, 1 lg sare, ¼ lg piper, ulei
Notă: Dacă nu ai răzătoare, toacă foarte mărunt ceea ce trebuie ras. Dacă nu ai storcător de citrice, taie portocala în două jumătăți și folosind o furculiță, ține fiecare jumătate, pe rând, deasupra unui castron cu o mână, iar cu cealaltă înfinge furculița în miezul portocalei și rotește usor, lăsând zeama să curgă în castron.
Spală orezul în două ape. Pune într-o oală orezul și apa în proporție de 1/3 (o măsură orez la trei măsuri de apă). Adaugă o linguriță de sare. Pune oala pe foc, la foc mediu și lasă să fiarbă 15-18 minute, până când orezul este fiert și toată apa este absorbită.
Taie pieptul de pui în cubulețe cu latura de 1,5-2 cm și condimentează-le cu sare și piper. Pune tigaia pe foc mediu și las-o să se încălzească. Adaugă uleiul, apoi pieptul de pui. Lasă-l să se rumenească pe fiecare parte, 2-4 minute și amestecă-l astfel încât să fie rumenit pe toate parțile.
Stoarce 1 portocală medie. Amestecă sucul de portocală cu mierea și muștarul și ghimbirul.
Toarnă amestecul de la Pasul 3 peste puiul rumenit și lasă-l să dea în clocot, la foc mic. Adaugă apoi smântâna și lasă să clocotească ușor, apoi oprește focul.
Toacă pătrunjelul.
Împarte în două farfurii orezul fiert, adaugă puiul cu sos și presară patrunjel tăiat. Poftă bună!
Week | |
---|---|
Persoane | 2 People, 4 People |
Numai clienții autentificați care au cumpărat acest produs pot lăsa o recenzie.
Oraa (store manager) –
Delicious Recipe
Uploaded image(s):