Comandă produse în valoare de peste 100 RON și vei avea transport gratuit în interiorul orașului Brașov!
Rețetă
30 Minute
2/4 Persons
Piept de pui, suc de portocală, miere, sos soia, oțet balsamic, sos chilli (sambal ori sriracha), coajă de portocală rasă, usturoi, ghimbir ras, apă, amidon de porumb, ceapă verde, orez cu bobul lung.
tigaie, răzătoare, cuțit, storcător de citrice , 1 lg ulei
Notă: Dacă nu ai răzătoare, toacă foarte mărunt ceea ce trebuie ras. Dacă nu ai storcător de citrice, taie portocala în două jumătăți și folosind o furculiță, ține fiecare jumătate, pe rând, deasupra unui castron cu o mână, iar cu cealaltă înfinge furculița în miezul portocalei și rotește usor, lăsând zeama să curgă în castron.
Spală orezul în două ape. Pune într-o oală orezul și apa în proporție de 1/3 (o măsură orez la trei măsuri de apă). Adaugă o linguriță de sare. Pune oala pe foc, la foc mediu și lasă să fiarbă 15-18 minute, până când orezul este fiert și toată apa este absorbită.
Stoarce 2 portocale medii. Amestecă sucul de portocală cu mierea, sosul de soia, oțetul balsamic, coaja de portocală rasă, usturoiul curățat și tocat mărunt și ghimbirul spălat și dat prin răzătoarea mică. Gustă amestecul și dacă adori gustul picant îl poți accentua adăugând sosul sriracha.
Taie pieptul de pui în cubulețe cu latura de 1,5-2 cm. Pune tigaia pe foc și las-o să se încălzească. Adaugă uleiul, apoi pieptul de pui. Lasă-l să se rumenească pe fiecare parte, 2 – 4 minute și amestecă-l astfel încât să fie rumenit pe toate parțile.
Toarnă amestecul de la pasul 2 peste puiul prăjit și lasă să fiarbă 2-3 minute, până se leagă sosul. Oprește focul.
Împarte orezul direct în farfurii (sau îl poți pune într-un bol/castron mic, bine presat, apoi răstoarnă-l în farfuria în care îl servești), peste care adaugă puiul cu sos. Poți adăuga câteva frunze de ceapă verde tocată mărunt. Poftă bună!
Week | |
---|---|
Persoane | 2 People, 4 People |
Numai clienții autentificați care au cumpărat acest produs pot lăsa o recenzie.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.